Follow us

Σοκολατένια Πίτα με Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε σοκολατένια πίτα με κάστανο.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

Υλικά

640 γρ. κάστανα

1 σοκολάτα κουβερτούρα

130 γρ. βούτυρο

130 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Bράζουμε τα κάστανα, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από την μηχανή του πουρέ.

Πριν ακόμα κρυώσει ο πουρές, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και την ξυσμένη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε.

Bουτυρώνουμε μια φόρμα, στρώνουμε στον πάτο λαδόχαρτο και αδειάζουμε το μίγμα μέσα.

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Aφήνουμε τη φόρμα σε δροσερό μέρος να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.