Υλικά
450 γρ. (3 1/2 φλιτζ.) αλεύρι και επιπλέον 50 γρ. για το πασπάλισμα των φύλλων κατά το άνοιγμα
3/4 φλ. τσ. γάλα
2 κρόκους αυγών και τα ασπράδια για το άλειμμα για ρόδισμα
8 γρ. ή 1 1/2 κουταλάκι φρέσκια ξερή μαγιά
2 κουταλιές βούτυρο
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. (περίπου 1 φλιτζάνι σοκολάτα λιωμένη, κουβερτούρα ή γάλακτος)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε έχοντας γύρω μας τα υλικά μας, έχουμε επίσης βγάλει από το ψυγείο το βούτυρο.
Τώρα ζεσταίνουμε πολύ ελαφρά το γάλα στους 30 βαθμούς σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τη μαγιά και ένα κουταλάκι από τη ζάχαρη για να την ενεργοποιήσουμε περισσότερο και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, τα ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί και να φουσκώσει περίπου 15 λεπτά της ώρας σκεπασμένη.
Για την καλύτερη ποιότητα της ζύμης (πιο αφράτη), κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα από κόσκινο.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε όλα τα στεγνά υλικά, δηλ: αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι.
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
Όταν χωρίσουμε τους κρόκους τους προσθέτουμε μαζί με τα υλικά του βούτυρου και της μαγιάς μέσα στο αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα ξύλινο κουτάλι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 7 λεπτά.
Εάν η ζύμη μας γίνει απαλή, τότε τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε πάλι να φουσκώσει σε ένα μέρος ζεστό και αφήνουμε περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει και να γίνει διπλάσιο σε όγκο.
Κατόπιν προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
Και πάλι ξεκινάμε με τη ζύμη. Τη μεταφέρουμε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζυμώνουμε περίπου για 1 λεπτό, πλάθουμε φρατζόλα και την κόβουμε σε 4 ίσια μέρη.
Ανοίγουμε με το κάθε κομμάτι ένα στρογγυλό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστά.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο επάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και με ένα πιάτο μεγάλο στρογγυλό κάνουμε το μεγάλο περίγραμμα του κύκλου του γλυκού και απλώνουμε το 1/3 της σοκολάτας με ένα κουτάλι.
Κάνουμε και ένα άλλο φύλλο και το βάζουμε επάνω από το προηγούμενο με σοκολάτα πάλι μέχρι να φτιάξουμε και το τελευταίο το οποίο βάζουμε επάνω χωρίς σοκολάτα.
Ξαναβάζουμε το δίσκο και σημαδεύουμε με ένα μαχαίρι τον κύκλο, κόβοντάς τον να είναι ολοστρόγγυλο το γλυκό ψωμί μας.
Παίρνουμε ένα γυάλινο ποτήρι και σημαδεύουμε το κέντρο χωρίς να το χαράξουμε.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζουμε αρχίζοντας από το μέσα κύκλο στα 4 ίσια μέρη το γλυκό και κατόπιν αυτά πάλι στα 4 και πάλι στα 4 μέχρι να έχουμε 16 ίσες λωρίδες.
Παίρνουμε με τα δυο χέρια από μια λωρίδα και τις στρίβουμε ταυτόχρονα και αντίθετα σαν ανάποδα οχτάρια και έτσι σχηματίζουμε ένα όμορφο μεγάλο άστρο.
Τέλος στρογγυλεύουμε ελαφρά τις μύτες του εξωτερικού περιγράμματος και το αστέρι μας είναι σχεδόν έτοιμο.
Με ένα πινέλο το αλείβουμε με ασπράδι αυγού για να γυαλίσει και να ροδίσει στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αλλά στην αρχή για τα 10 πρώτα λεπτά σε λίγο χαμηλότερα, μέχρι να φουσκώσει και κατόπιν δυναμώνουμε περισσότερο να ψηθεί καλά.