Υλικά
3-4 μήλα
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
125 γρ. βούτρυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
125 γρ. βούτυρο αγελάδος μαργαρίνη
κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φετάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τ’ αυγά και το αλεύρι με το μπέικιν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί Νο 28 και ρίχνουμε τα μήλα εδώ και εκεί ακανόνιστα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, περιχύνουμε την μηλόπιτα μόλις βγει από το φούρνο και την ξαναβάζουμε στο σβησμένο αλλά ζεστό φούρνο για άλλα 5 λεπτά.