Υλικά
2 ασπράδια αυγού
3 κ.σ. φρουκτόζη
200 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
2 σταγόνες αμυγδαλέλαιο
200 γρ. κουβερτούρα
1 πρέζα κανέλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές φρουκτόζη, την κανέλλα και το αμυγδαλέλαιο.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη φρουκτόζη σε μαρέγκα.
Όταν η μαρέγκα αρχίσει να γυαλίζει είναι έτοιμη.
Ανακατεύουμε προσεκτικά τα αμύγδαλα.
Σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο Κελσίου για 15 λεπτά.
Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα μέσα να στεγνώσουν καλά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα.