Υλικά
25 γρ.κακάο
400 γρ. πουρέ από αχλάδια (2 μεγάλα αχλάδια πολτοποιημένα)
450 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
25 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
300 ml νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Στο πάγκο της κουζίνας καθαρίζουμε τα 2 αχλάδια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χοντρά κομματάκια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκάνη.
Ανακατεύουμε τη ξερή μαγιά και τη ζάχαρη, τον πουρέ αχλαδιού, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι.
Κάνουμε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνουμε απαλά και τη βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα.
Την αφήνουμε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.