Υλικά
2 ώριμα μήλα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 ποτήρι σπορέλαιο
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες
1/2 φλιτζ. του τσαγιού καρύδι τριμμένο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με ένα κουτάλι αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.
Όταν η ζύμη μας πάψει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
Τα πλάθουμε στο σχήμα του κουραμπιέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα για περίπου 30 λεπτά.
Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.