Υλικά
Για το μείγμα μπισκότου:
500 γρ. μπισκότα σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
Για το μείγμα καρύδας:
200 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καρύδα
12 κ.σ. άχνη
Για διακόσμηση
τρούφα ή καρύδα
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα με το λικέρ μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη καλά, προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και απάνω πλαστική μεμβράνη.
Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου και απλώνουμε καλά.
Επάνω προσθέτουμε το μείγμα καρύδας, το απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στο μπισκότο.
Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, σφίγγουμε καλά τις δύο άκρες (σαν καραμέλα), βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε φέτες και τις κυλάμε σε καρύδα ή τρούφα.