Follow us

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Υλικά

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

180 γρ. φρέσκια μαγιά

1 φακελάκι αποξηραμένη μαγιά

1 1/2 κιλό αλεύρι

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

3 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 2 λεμόνια

λίγη βανίλια

6 αυγά

250 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη ζεσταμένο αλλα όχι καυτό

διάφορα αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό προσθέτοντας και 1 φλιτζάνι αλεύρι κι αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.

Βάζουμε σε τάπερ τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα και τα αυγά χτυπημένα καλά.

Σε λεκανίτσα ρίχνουμε 1 1/2 κιλό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζάχαρης και το χυλό της μαγιάς. Ζυμώνουμε διπλώνοντας.

Τέλος περιχύνουμε τη ζύμη με το ζεστό βούτυρο διπλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να διπλασιαστεί η ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και σχηματίζουμε ορθογώνια.

Πασπαλίζουμε με κανελο-ζάχαρη και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ανάμεικτα φρούτα ψιλοκομμένα.

Τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό και ενώνουμε σε σχήμα κουλούρας.

Κάνουμε με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού 15 κοψιές στην περιφέρεια του κύκλου σχηματίζοντας πέταλα, δεν κόβουμε μέχρι τέρμα.

Γυρίζουμε τα πέταλα στο πλάι κατά την ίδια φορά έτσι ώστε το ένα να καλύπτει λίγο το άλλο.

Αφήνουμε να φουσκώσουν.

Αλείφουμε με μείγμα αυγού γάλακτος και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μπήγουμε το μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό.

Επίσης...

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.