Follow us

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΑΡΙΝΑ

Υλικά

1 πακέτο φαρίνα, κατά προτίμηση την πορτοκαλί που έχει άρωμα πορτοκάλι (500 γρ.)

150 γρ. βούτυρο φρέσκο

3 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

1,5 φάκελο μαγιά ξερή

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι μαχλέπι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε προζύμι με το χλιαρό γάλα, την μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το αφήνουμε όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σκεπασμένο και σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στο προζύμι και στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και διπλώνουμε καλά να το πάρει όλο η ζύμη και να γίνει μαλακή και γυαλιστερή.

Αφήνουμε καλά σκεπασμένο πρώτα με μεμβράνη και μετά με πετσετούλα και καμιά κουβέρτα για να σιγουρευτούμε ότι θα μείνει ζεστό και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες τουλάχιστον.

Πλέκουμε τσουρέκια και αφήνουμε ξανά 20 λεπτά να φουσκώσουν.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ, ή ζάχαρη κρυσταλλική ή σουσαμάκι.

Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

Επίσης...

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου