Υλικά
Υλικά για 6 μερίδες
2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. πλήρες γάλα
2 1/2 φλ. κομματάκια σοκολάτας
2 μεγάλα αυγά
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 165°C, με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Βουτυρώνεις ένα τετράγωνο ταψί ψησίματος και το αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, την baking soda και το αλάτι. Τα αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, συνδυάζεις τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα. Φέρνεις σε βράση, αφαιρείς από την φωτιά και προσθέτεις 1 1/2 φλ. από τα κομματάκια σοκολάτας.
Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο το μείγμα.
Προσθέτεις τα αυγά και την βανίλια στη σοκολάτα. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σταδιακά προσθέτεις το μείγμα αλευριού στη σοκολάτα και ανακατεύεις. Απλώνεις ομοιόμορφα το ζυμάρι στο ταψί και προσθέτεις επάνω του τα εναπομείναντα κομματάκια σοκολάτας.
Βάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 25-30 λεπτά, γυρνώντας μία φορά.
Βγάζεις τα brownies από τον φούρνο και τα τοποθετείς κάπου ώστε να κρυώσουν.
Τα κόβεις σε 6 τετράγωνα και σερβίρεις με το σιρόπι σοκολάτας και το παγωτό.