Υλικά
6 φέτες λευκό ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
1/2 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
1 1/2 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ξανθές σταφίδες
3 κουτ. νερό
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουτ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Παίρνουμε μια φόρμα για σαρλότ 1 1/2 κιλού.
Βουτάμε το ψωμί στο βούτυρο και το στρώνουμε στη φόρμα, κρατώντας μερικές φέτες που θα στρώσουμε στην επιφάνεια.
Βάζουμε τα μήλα, τις σταφίδες, το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα στη φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα.
Βουτάμε το υπόλοιπο ψωμί στο βούτυρο και το στρώνουμε στην επιφάνεια.
Το ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε ζεστό.