Υλικά
1/2 κιλό κουβερτούρα
1 κιλό κάστανα
3/4 φλιτζάνιού βούτυρο φρέσκο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
5-6 κάστανα γλασέ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα νερό, βάζουμε μέσα τα κάστανα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε, τα καθαρίζουμε, τα πολτοποιούμε και τα αφήνουμε να περιμένουν σε ένα μπολ.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα κάστανα τη μισή κουβερτούρα, το γάλα, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε λαδόχαρτο σε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Το στρώνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε μακρόστενη πιατέλα.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα το γλυκό και από πάνω τοποθετούμε τα κάστανα γλασέ.
Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.