Υλικά
500 γρ. σοκολάτα
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
7 αβγά
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
λίγο κονιάκ
300 γρ. γλυκό κεράσι
1 πρέζα αλάτι
4 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Λιώνω το βούτυρο με τη σοκολάτα.
Βάζω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω πολύ καλά.
Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, το ποτό, το αλάτι και τέλος τη σοκολάτα.
Τα χτυπάω στο μίξερ να ενωθούν μεταξύ τους.
Παίρνω μικρά φορμάκια για σουφλέ, τα γεμίζω μέχρι τη μέση κι από πάνω βάζω μια κουταλιά γλυκό κεράσι.
Ψήνω γύρω στα 14 - 15 λεπτά, χωρίς να ανοίξω τον φούρνο!
Σερβίρω τα σουφλεδάκια ζεστά και, αν θέλω, τα πασπαλίζω με λίγη άχνη ή σοκολάτα τριμμένη.
Tip
Δεν γεμίζω μέχρι επάνω τα φορμάκια, γιατί τα σουφλεδάκια θα φουσκώσουν με το ψήσιμο!