Υλικά
•1 κιλό πορτοκάλια
•1 κιλό ζάχαρη
•1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
•1 ποτήρι του νερού νερό
•2 κουτ. σούπας γκραν μαρνιέ
Εκτέλεση
Πλένω καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζω και τα ξύνω ελαφρά με τον τρίφτη.
Βάζω στη φωτιά μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και μόλις βράσει βάζω τα πορτοκάλια και τα αφήνω για 10 - 12 λεπτά περίπου.
Μετά τα σουρώνω, τα αφήνω να κρυώσουν και τα κόβω σε φέτες.
Κόβω προσεκτικά με ένα ψαλίδι τις ίνες που εξέχουν και βγάζω τα κουκούτσια.
Βάζω στη φωτιά το νερό και τη ζάχαρη.
Ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη και μετά βάζω μέσα και τις φέτες του πορτοκαλιού.
Τα βράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προσθέτω τον χυμό λεμονιού και το ποτό, αφήνω να πάρει 2 - 3 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.
Αφήνω την κατσαρόλα στην άκρη, να κρυώσει το γλυκό.
Την άλλη μέρα ελέγχω το γλυκό, κι αν δω ότι δεν έχει δέσει καλά το σιρόπι, το ξαναβράζω.
Προσέχω να μη διαλυθούν οι φέτες πορτοκαλιού.
Αποστειρώνω ένα βάζο και μεταφέρω εκεί το γλυκό.