Υλικά
• 350 γρ. σοκολάτα
• 250 γρ. ζάχαρη
• 300 γρ. βούτυρο
• 320 γρ. αλεύρι
• 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
• 4 αβγά
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• ½ ποτηράκι του κρασιού ρούμι (ή ό,τι έχω)
• 1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα σοκολάτας
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 200 γρ. Σοκολάτα χοντροκομμένη
• 200 γρ. Ψιλοκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Λιώνω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σε μια λεκάνη χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτω το ξύσμα, το ποτό, σιγά σιγά το αλεύρι, στο οποίο έχω ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
Τα ανακατεύω όλα μαζί να ενωθούν μεταξύ τους.
Βουτυρώνω μια φόρμα του κέικ, βάζω μέσα το μίγμα και ψήνω στον φούρνο για 17 - 18 λεπτά.
Το βγάζω από τον φούρνο και το περιχύνω με τη σάλτσα όσο είναι και τα δύο ζεστά.
Τη σάλτσα την ετοιμάζω ως εξής: Βάζω την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω τη σοκολάτα και την ανακατεύω να λιώσει.
Προσθέτω τέλος και τα φουντούκια.
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Λιώνω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σε μια λεκάνη χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτω το ξύσμα, το ποτό, σιγά σιγά το αλεύρι, στο οποίο έχω ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
Τα ανακατεύω όλα μαζί να ενωθούν μεταξύ τους.
Βουτυρώνω μια φόρμα του κέικ, βάζω μέσα το μίγμα και ψήνω στον φούρνο για 17 - 18 λεπτά.
Το βγάζω από τον φούρνο και το περιχύνω με τη σάλτσα όσο είναι και τα δύο ζεστά.
Τη σάλτσα την ετοιμάζω ως εξής: Βάζω την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω τη σοκολάτα και την ανακατεύω να λιώσει.
Προσθέτω τέλος και τα φουντούκια.
Tip
Όταν περιχύνω το γλυκό με τη σάλτσα σοκολάτας, πρέπει και το γλυκό και η σάλτσα να είναι ζεστά. Για εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα, ψήστε το γλυκό σε στρογγυλή φόρμα χωρίς τρύπα στη μέση, που τα τοιχώματά της αφαιρούνται.