Υλικά
• 1 κιλό μήλα φιρίκια
• χυμό 1 λεμονιού
• 900 γρ. ζάχαρη
• 2 ποτήρια νερό
• 1 ποτηράκι χυμό λεμονιού & πορτοκαλιού
• αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω νερό, τον χυμό ενός λεμονιού και τη φλούδα του.
Καθαρίζω ένα-ένα τα φιρίκια, βγάζω τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο και αμέσως τα βάζω ολόκληρα στη λεκάνη με το νερό και το λεμόνι για να μη μου μαυρίσουν.
Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζω τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. Τα ανακατεύω και αφήνω το σιρόπι να δέσει.
Μετά στραγγίζω πολύ καλά τα φιρίκια και τα βάζω στο σιρόπι.
Τα βράζω λίγο με το σιρόπι, γύρω στα 8 - 10 λεπτά, σβήνω τη φωτιά και τα αφήνω έτσι για 24 ώρες.
Έπειτα βάζω σε κάθε φιρίκι από ένα αμύγδαλο, ξαναβράζω το σιρόπι για 1 - 2 λεπτά και σβήνω τη φωτιά.
Αφήνω τα φιρίκια να κρυώσουν τελείως και μετά τα μεταφέρω σε βάζα.