Υλικά
•1.500 γρ. φράουλες
•1.300 γρ. ζάχαρη
•1 φλιτζ. τσαγιού νερό
•1 φλιτζ. καφέ ποτό κουαντρό
•2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
•ξύσμα από 1 λάιμ
Εκτέλεση
Βγάζω τα κοτσανάκια από τις φράουλες, τις πλένω και τις αφήνω να στραγγίσουν.
Βάζω σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη και τις φράουλες ολόκληρες.
Τις αφήνω να βράσουν γύρω στα 10 λεπτά.
Μετά προσθέτω το ποτό, το ξύσμα, τον χυμό, τα αφήνω για 2 - 3 λεπτά ακόμα και σβήνω τη φωτιά.
Αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά πριν τη βάλω σε βάζο.