Υλικά
•2 πορτοκάλια
•1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
•3 αυγά
•1 κουταλιά σούπας μπέικιν
•1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
•300 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο
•1 φλ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
•1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
•1 1/2 φλιτζάνι νερό
•φλούδες ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.
Τα πολτοποιούμε (με τις φλούδες).
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.
Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.
Τα πολτοποιούμε (με τις φλούδες).
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.
Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.