Υλικά
•250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
•4 αβγά
•450 γρ. μπισκότα βιολάντα (τα κάνω σκόνη στο μούλτι)
•1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια και φουντούκια τριμμένα (μισά μισά)
•150 γρ. ζάχαρη άχνη
•4 κουτ. σούπας κακάο
•1 φλιτζάνι γκραν μαρνιέ
•ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•ξύσμα από 1 λεμόνι
•500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Χτυπάω πολύ καλά την άχνη με τα αβγά, τη μαργαρίνη, τα μπισκότα, το κακάο, το ξύσμα και το ποτό.
Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύω όλα μαζί, να ενωθούν μεταξύ τους.
Κάνω το μίγμα 4 - 5 μπαστουνάκια, τα τυλίγω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα βάζω στην κατάψυξη γύρω στη μισή ώρα.
Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
Βγάζω τα μπαστούνια από την κατάψυξη, κόβω το καθένα σε φέτες και τις βουτάω μία μία μέσα στη σοκολάτα.
Αφήνω τις καριόκες να στεγνώσουν καλά (τις βάζω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα).
Μόλις στεγνώσουν τελείως, τις διπλώνω μία μία σε αλουμινόχαρτο και τις ξαναβάζω στο ψυγείο.
Χτυπάω πολύ καλά την άχνη με τα αβγά, τη μαργαρίνη, τα μπισκότα, το κακάο, το ξύσμα και το ποτό.
Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύω όλα μαζί, να ενωθούν μεταξύ τους.
Κάνω το μίγμα 4 - 5 μπαστουνάκια, τα τυλίγω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα βάζω στην κατάψυξη γύρω στη μισή ώρα.
Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
Βγάζω τα μπαστούνια από την κατάψυξη, κόβω το καθένα σε φέτες και τις βουτάω μία μία μέσα στη σοκολάτα.
Αφήνω τις καριόκες να στεγνώσουν καλά (τις βάζω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα).
Μόλις στεγνώσουν τελείως, τις διπλώνω μία μία σε αλουμινόχαρτο και τις ξαναβάζω στο ψυγείο.