Υλικά
4 αβγά
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. γάλα
200 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
330 γρ. ζάχαρη
220 γρ. γάλα
50 γρ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά (ή στον φούρνο μικροκυμάτων) λιώνουμε τη σοκολάτα στο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και στυμμένο) και ψήνουμε το κέικ για 20'-25' σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.
Για το σιρόπι σοκολάτας, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, ομογενοποιούμε όλα τα υλικά.
Μόλις βγει η σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε 1 φλιτζ. χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα, ψιλοκομμένο ξερό δαμάσκηνο ή κράνμπερις.