Υλικά
Υλικά για τη μικρή φόρμα του κέικ
1½ φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού
1½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αβγά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι, κοσκινισμένο, με την πραλίνα και τα αβγά.
Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος που να καλύπτει τη φόρμα μας, το βρέχουμε και το τσαλακώνουμε: έτσι, θα στρωθεί εύκολα στη φόρμα, την οποία με αυτό το κόλπο δεν θα χρειαστεί καν να πλύνουμε!
Μεταφέρουμε εδώ το μίγμα, το ισιώνουμε και ψήνουμε για 30' περίπου.
Tip
Αν δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, θα βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν. Μόλις χλιάνει λίγο το κέικ, το πασπαλίζουμε με άχνη.