Υλικά
4 μήλα κόκκινα, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
1 κ.σ. μέλι
3 αβγά
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. σταφίδες
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. κανέλα
2 βανίλιες
άχνη & κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ ή σε μια ταρτιέρα απλώνουμε τα μήλα και τις σταφίδες.
Μοιράζουμε το μέλι πάνω στα μήλα και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Με το μίξερ ή με τον αβγοδάρτη χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν εντελώς και να φουσκώσουν. Θέλει αρκετό χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Απλώνουμε τον χυλό πάνω στα μήλα και ψήνουμε για 30'.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά το γλυκό να χλιάνει και το ξεφορμάρουμε. Σερβίρεται και αναποδογυρισμένη αλλά και όπως βγαίνει από τον φούρνο.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.