Υλικά
6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζ. ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κοφτή κ.σ. μπέικιν
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτή κ.σ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
2 βανίλιες
1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
λίγο λάδι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη το σπορέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κόλιανδρο, τις βανίλιες και το μπαχάρι.
Προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι και το ενώνουμε σε ομοιογενές μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά (είναι σημαντικό να κοσκινίσουμε το αλεύρι, για να βγει πιο αφράτο το γλυκό).
Ρίχνουμε τα μήλα και τα καρύδια και με κουτάλι τα ενώνουμε με το μίγμα.
Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε το μίγμα εδώ.
Ψήνουμε για 50'-60'.