Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
6 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
200 γρ. χαλβά με γεύση βανίλια ή με ξηρούς καρπούς
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. μαύρες σταφίδες
1 κοφτή κ.σ. κανέλα μαζί με λίγο τριμμένο γαρίφαλο
1 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
βούτυρο για την ταρτιέρα και το φύλλο
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να απορροφήσουν τα πολλά ζουμάκια τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τον χαλβά σπαμένο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μίγμα να χλιάνει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και τη στρώνουμε με το ένα φύλλο σφολιάτας. Με πιρούνι τρυπάμε τον πάτο παντού.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Το τρυπάμε σε δυο τρία σημεία. Ενώνουμε τα φύλλα στις άκρες και κόβουμε τα περισσεύματα (δεν θέλουμε παχύ κόθρο).
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα.