Υλικά
125 γρ. φουντούκια
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. τριμμένη καρύδα
50 γρ. κακάο σκόνη
75 γρ. ηλιέλαιο
100 ml γάλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
2 μπανάνες
2 αβγά
αλάτι στη μύτη του κουταλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Τρίβουμε τα φουντούκια στο μούλτι.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
Κάνουμε πουρέ τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με τους χουρμάδες.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα τριμμένα φουντούκια, την καρύδα, τη σοκολάτα, το μπέικιν, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι.
Προσθέτουμε τον πουρέ των φρούτων, το ηλιέλαιο, το γάλα και τα αβγά.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ 20x25 εκ.
Τη στρώνουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος (για να εφαρμόσει καλά), λαδώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα. Ψήνουμε για 45'.
Μόλις κρυώσει το γλυκό, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.