Υλικά
Για τη βάση
150 γρ. φρυγανιές
1 φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. φρουκτόζη
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας
Για την κρέμα
450 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. μέλι
3 αβγά
2 κόκκινα μήλα
1 κ.γλ. κανέλα
λίγη φρουκτόζη για το πασπάλισμα
Για το στόλισμα (προαιρετικά)
3 κ.σ. μέλι
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα τεμαχίζουμε σε πάρα πολύ λεπτά φετάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Παίρνουμε τη φόρμα με τα αποσπώμενα τοιχώματα, χωρίς τρύπα στη μέση, και στρώνουμε τον πάτο με τις φρυγανιές. Τις κόβουμε όπου χρειαστεί σε κομματάκια για να εφαρμόσουν καλύτερα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά βράζουμε για 5' από τη στιγμή που θα πάρει βράση τη φρουκτόζη με το νερό, τη βανίλια και το ξύλο κανέλας.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και με ένα κουτάλι σιροπιάζουμε τις φρυγανιές.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα με το μέλι, τα αβγά και την κανέλα. Για καλύτερο αφράτεμα, χτυπάμε με το μίξερ. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.
Ξεκινώντας από το κέντρο, στολίζουμε την επιφάνεια με τα φετάκια του μήλου.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φρουκτόζη.
Ψήνουμε για 40'.
Προαιρετικά, με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα μήλα με το μέλι, μόλις βγει καυτό το γλυκό από τον φούρνο, και πασπαλίζουμε με κανέλα.