
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 1 λεμόνι
120 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά
90 ml γάλα
Για το γλάσο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε τα ειδικά φορμάκια για cup cakes.
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, για 5' περίπου.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, τον χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια και το γάλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 25'-30' ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν.
Για το γλάσο, χτυπάμε με το σύρμα την άχνη με το γάλα.
Αφήνουμε ½ ώρα το γλάσο στο ψυγείο και στολίζουμε με αυτό τα κεκάκια.