Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. γεμιστά σοκολατένια μπισκότα
125 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο & λίγο ακόμα για την ταρτιέρα
150 γρ. μίγμα από αμύγδαλα, καρύδια και φουντούκια
Για την κρέμα
1 κιλό γάλα φρέσκο
80 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. κακάο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα 900 γρ. γάλα.
Μέχρι να ζεσταθεί, ανακατεύουμε στο υπόλοιπο κρύο γάλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το κακάο (για καλύτερο αποτέλεσμα, κοσκινίζουμε το κακάο).
Ρίχνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1'-2', μέχρι να δέσει η κρέμα. Μην την κάνετε πολύ πηχτή!
Αφήνουμε την κρέμα να χλιάνει.
Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε με το χέρι το τριμμένο μπισκότο, όσο μπορούμε και στα τοιχώματα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τους χοντροκόβουμε στο μούλτι.
Κρατάμε λίγους για το ντεκόρ και ανακατεύουμε τους υπόλοιπους με την κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.