Υλικά
60 γρ. κουβερτούρα σε κυβάκια
60 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
160 ml γάλα
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
λίγο βούτυρο για τα φορμάκια
Για τη σάλτσα
2 κ.γλ. κανέλα
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
60 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε 4 ατομικά φορμάκια για κέικ.
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Για τη σος, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1½ φλιτζ. νερό, την κανέλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μοιράζουμε τη σος στα φορμάκια και ψήνουμε για 40'.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.