Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. μασκαρπόνε
130 γρ. κουβερτούρα
1 κρόκο αβγού & 1 κ.σ. γάλα για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε πάνω στον πάγκο μας ένα κομμάτι μεμβράνης κουζίνας.
Ανοίγουμε πάνω στη μεμβράνη το φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε με μαχαίρι το μασκαρπόνε, αφήνοντας ένα γείσο γύρω στο 1 εκ.
Πάνω του απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το αφήνουμε ½ ώρα στην κατάψυξη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε το ρολό. Κόβουμε το ρολό σε χοντρές φέτες (όσο 2-3 δάχτυλα) και τις απλώνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 20'-25', μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Τρώγονται καυτά, από τον φούρνο.