Υλικά
6 φύλλα κρούστας
150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
5 ώριμες μπανάνες σε φετάκια
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζ. καρύδια χοντροσπασμένα
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε στον πάγκο μας το φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε κάθε φύλλο πριν το βάλουμε στην ταρτιέρα.
Στρώνουμε τρία βουτυρωμένα και πατσαβουριαστά στη βάση.
Από πάνω απλώνουμε τα καρύδια και μετά την μπανάνα. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τη λιωμένη σοκολάτα.
Στρώνουμε άλλα 3 βουτυρωμένα φύλλα στην επιφάνεια, επίσης πατσαβουριαστά.
Φτιάχνουμε έναν λεπτό κόθρο και αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια.
Ψήνουμε την πίτα για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά το φύλλο.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πίτα να χλιάνει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.