Υλικά
280 γρ. κούκι σοκολάτας
120 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο & λίγο ακόμα για την ταρτιέρα
450 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη
4 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
1 βανίλια
170 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο στο μούλτι.
Τρίβουμε και την κουβερτούρα στο μούλτι (αν την κρυώσουμε προηγουμένως στο ψυγείο, τρίβεται εύκολα και στον τρίφτη του κρεμμυδιού).
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε στη βάση τα μπισκότα πιέζοντας με το χέρι μας, ώστε να καταφέρουμε μια ομοιόμορφη στρώση που να ανεβαίνει λίγο προς τα τοιχώματα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Με το μίξερ χτυπάμε σε μπολ το τυρί κρέμα. Μόλις αφρατέψει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και με μια σπάτουλα τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μίγμα.
Μεταφέρουμε το μίγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε για 40'-45'.