Υλικά
30 γρ. βούτυρο αγελάδος
30 γρ. αλεύρι
130 ml γάλα
30 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
2 κ.σ. κακάο
3 κρόκους αβγών
3 ασπράδια
30 γρ. ζάχαρη
βούτυρο και άχνη για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, τη σοκολάτα και το κακάο μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.
Σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπώντας με γρήγορες κινήσεις ενσωματώνουμε τους κρόκους.
Σε μπολ χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με τα 30 γρ. ζάχαρη. Με σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε στη σοκολάτα τη μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε 4-5 φορμάκια της κρέμας καραμελέ και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Τυλίγουμε τα τοιχώματα του καθενός με μια λωρίδα χαρτιού ψησίματος, έτσι ώστε να προεξέχει μερικά εκατοστά από το γείσο, για να κάνουμε ψηλότερα τα φορμάκια και να δώσουμε στο σουφλέ τον χώρο να φουσκώσει.
Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε τα σουφλέ για 40'.