Υλικά
3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
½ φλιτζ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. γάλα
ξύσμα από 2 λεμόνια
½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
⅓ φλιτζ. χυμό λεμόνι
½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
άχνη για το πασπάλισμα
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στην κρέμα με το λεμόνι.
Βουτυρώνουμε μια ψηλή φόρμα για σουφλέ και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.
Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με άχνη και τρώμε το σουφλέ καυτό.