Υλικά
3½ φλιτζ. μπισκότα κανέλας
½ φλιτζ. βούτυρο αγελάδος
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2-3 κ.γλ. κονιάκ (ή οποιοδήποτε λικέρ ή ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι)
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι σε χαμηλή φωτιά.
Πολτοποιούμε τα μπισκότα στο μούλτι, να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να ενωθεί καλά με το μπισκότο.
Απλώνουμε το μίγμα σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα, κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο, για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το γλυκό.
Πατάμε με το χέρι μας ή με κουτάλι, να στρωθεί καλά και ομοιόμορφα το μίγμα.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την κατεβάζουμε από τη φωτιά ακριβώς πριν πάρει βράση.
Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, σπασμένη σε κομματάκια, και με σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε και το κονιάκ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μους να κρυώσει.
Για να γίνει πιο αφράτη η μους μας, μόλις κρυώσει, τη χτυπάμε λίγο με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρει όγκο.
Τη στρώνουμε πάνω στο μπισκότο, ισιώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.