Υλικά
1½ λίτρο μούστο
1 φλιτζανάκι πετιμέζι
1 φλιτζ. (το κλασικό, όχι το μεγάλο) κορν φλάουρ
κανέλα & τριμμένο καρύδι για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Από τον κρύο μούστο αφαιρούμε 2 φλιτζάνια και διαλύουμε μέσα τους το κορν φλάουρ.
Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο σε αντικολλητική κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά (το γουόκ επίσης είναι ιδανικό) σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα και το πετιμέζι και τον μούστο με το κορν φλάουρ.
Σε δυνατή φωτιά, οπλισμένοι με υπομονή, ανακατεύουμε συνεχώς, απαλά, με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το γλυκό.
Από τη στιγμή που θα βγάλει φουσκαλίτσες, θέλει 20' ανακάτεμα.
Για να τσεκάρουμε ότι έχει δέσει σωστά, βγάζουμε μια κουταλιά σε ένα καθαρό πιάτο.
Αν χαράξουμε ένα αυλάκι που δεν κλείνει, είναι έτοιμη.
Μεταφέρουμε τη μουσταλευριά ζεστή σε πιατέλα και την αφήνουμε 1 ώρα να δέσει η επιφάνεια.
Την πασπαλίζουμε με την κανέλα και το καρύδι και την αφήνουμε άλλη 1 ώρα να στερεοποιηθεί εντελώς.
Διατηρείται έως και 3 ημέρες εκτός ψυγείου.