Υλικά
Υλικά για 3 βαζάκια των 250 γρ.
1 κιλό πάρα πολύ ώριμα πράσινα σύκα
500 γρ. ζάχαρη
1 ροδάκινο ψιλοκομμένο
χυμό από ½ λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σύκα όσο μπορούμε. Αν μείνουν και φλούδες, δεν πειράζει καθόλου.
Τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ροδάκινο, το λεμόνι και τη βανίλια.
Ξεκινάμε με πολύ δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και ανακατεύουμε, γιατί κολλάει πάρα πολύ εύκολα στον πάτο. Σε ½ ώρα η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
Μπορεί να σας φανεί υδαρής, αλλά μην ξεγελαστείτε: μόλις κρυώσει, θα πήξει.
Τη φυλάμε απαραιτήτως στο ψυγείο.