Υλικά
• 6 μήλα πράσινα
• 2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
• 3 κ.σ. βούτυρο
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1\2 κ.γ. γαρύφαλλο
• 1 κούπα σταφίδες μαύρες
• 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
• 1\2 κούπα κουκουνάρι
• 6 φύλλα για πίτα
• άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και καβουρδίζουμε τη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας καεί και προσθέτουμε το κουκουνάρι.
Αφού πάρουν χρώμα αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε μια λεκανίτσα μαζί με τα καρύδια, τις σταφίδες και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε και την κανέλα με το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τα ξινόμηλα και τα τρίβουμε στο ρεντέ, στο χοντρό του τρίφτη.
Τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα 2 πρώτα φύλλα, βουτυρωμένα ένα-ένα.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση και σκεπάζουμε με 2 φύλλα, βουτυρωμένα ανάμεσά τους.
Στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε την πίτα μας με τα 2 τελευταία φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, περίπου 40 λεπτά, να ροδίσει.
Βγάζουμε την πίτα, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη.