Follow us

Ζυμαράκια- Ρολάκια με Μήλο και Χαλβά

Η συνταγή για ζυμαράκια-ρολάκια με μήλο και χαλβά.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

• 90 γρ. ταχίνι

• 100 γρ. ζάχαρη

• λίγη μαστίχα

• λίγο μαχλέπι

• 1 γρ. κακουλέ

• 1 βανίλια

• 1 πορτοκάλι ξύσμα

• 230 ml χυμό πορτοκαλιού

Για τη γέμιση:

• 2 μήλα αρωματικά

• 120 γρ. χαλβά βανίλια του μπακάλη

• κανέλα

• 40 γρ. σταφίδες

• 50 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη: Βάζουμε στο μούλτι τη μαστίχα, το μαχλέπι και το κακουλέ με μία κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσουμε και τα χτυπάμε ώστε να ενωθούν και να γίνουν σκόνη.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και τα αρωματικά και τα ζυμώνουμε με το γάντζο, δημιουργώντας μία ζύμη, 15-20 λεπτά, μέχρι που η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη, σκεπασμένη ώσπου να διπλασιαστεί, περίπου 2 ώρες, ίσως και λίγο παραπάνω και ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό του ρεντέ. Προσθέτουμε το χαλβά σπασμένο καλά με τα χέρια μας καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Για να μην μας μαυρίσει η γέμισή μας από τα μήλα καλό θα ήταν να την ετοιμάσουμε τη στιγμή που θα τη χρειαστούμε. Δηλαδή μόλις φουσκώσει η ζύμη.

Ανάβουμε το φούρνο μας στους 50 βαθμούς με αέρα.

Παίρνουμε τη ζύμη που έχει γίνει, και με τον πλάστη μας και λίγο αλεύρι την ανοίγουμε σε φύλλο 25x50 εκ. περίπου.

Απλώνουμε πάνω στο φύλλο της ζύμης τη γέμιση.

Τυλίγουμε σε ρολό από τη φαρδιά πλευρά και κόβουμε κάθετα σε ίσα κομμάτια. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα ρολάκια, σε αποστάσεις μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν ξανά.

Βάζουμε το ταψί με τα ρολάκια στο φούρνο και το αφήνουμε έτσι στους 50 βαθμούς για 20 λεπτά.(αυτό βοηθάει να φουσκώσουν καλύτερα).

Μετά τα 20 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο μας, ανεβάζουμε στους 180 και ψήνουμε για άλλα 30 με 35 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας χουρμάδες

Δοκιμάστε τρία πεντανόστιμα γλυκά που απογειώνονται από τον καρπό της φοινικιάς.

Βάλε το νεκταρίνι στην κουζίνα σου!

Δείτε τρεις συνταγές με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το σταφύλι πρωταγωνιστεί σε αυτά τα τρία γλυκά

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για κρέμα, κέικ και trifle με σταφύλι.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.