Υλικά
• 2 πορτοκάλια, ακέρωτα (αλεσμένα ολόκληρα στο μπλέντερ, πούλπα)
• 1 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
• 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
• 2 βανίλιες
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• λίγο αλάτι
• 9-10 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
Προαιρετικά:
• μαύρη ζάχαρη ή σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά, προσθέτουμε την άχνη, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά.
Πλάθουμε κουλουράκια, αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.