Υλικά
• 2 ώριμα μήλα τριμμένα
με τη φλούδα, στη χοντρή πλευρά του ρεντέ
• 1 ποτήρι σπορέλαιο
• 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
• 1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1 1/2 κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. μπέικιν
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδι τριμμένο
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
• άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.
Όταν η ζύμη μας πάψει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
Τα πλάθουμε στο σχήμα του κουραμπιέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.