Υλικά
4 κρόκους αβγών
1 κ.σ. κορν φλάουρ
80 γρ. ζάχαρη
400 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
Για τα αχλάδια
4 μικρά αχλάδια
½ φλιτζ. γλυκό κρασί (σαμιώτικο, λημνιό ή μαυροδάφνη)
3 κ.σ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα 4. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το κρασί, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σε μέτρια φωτιά, τα αφήνουμε να μαλακώσουν για ½ ώρα περίπου, μέχρι να γίνει αραιό σιρόπι το ζουμάκι τους.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες.
Με το μίξερ, χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1-2 κ.σ. νερό.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα στην κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και από πάνω βάζουμε τα αχλάδια με το σιρόπι τους.