Υλικά
8 φύλλα ζελατίνας
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
360 γρ. κρέμα γάλακτος
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 σφηνάκια λικέρ πορτοκάλι ή λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού
3 πορτοκάλια
3 κ.σ. ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό.
Τη βάζουμε σε μπρίκι να ζεσταθεί μαζί με 1-2 κ.σ. νερό, μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, κρύα, από το ψυγείο, σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη.
Με σύρμα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού, τη λιωμένη ζελατίνα και το λικέρ.
Προσθέτουμε τη σαντιγί και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μίγμα.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, αφαιρούμε όλο το άσπρο μέρος και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε καρεδάκια.
Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη βανίλια και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μείνουν με το σιρόπι τους.
Αφήνουμε τα πορτοκάλια να κρυώσουν.
Σε ποτήρια εναλλάσσουμε στρώσεις από πορτοκάλι και μους γιαούρτι, τελειώνοντας με πορτοκάλι.
Τα αφήνουμε για 5-6 ώρες στο ψυγείο να στερεοποιηθούν.