Υλικά
1400 γραµµ. φύλλα κρούστας
1 κιλό βούτυρο φρέσκο
Για την κρέµα:
2 1/2 κιλά γάλα
300 γραµµ. σιµιγδάλι ψιλό
500 γραµµ. ζάχαρη
3 αυγά
Για το σιρόπι:
1300 γραµµ. νερό
1300 γραµµ. ζάχαρη
300 γραµµ. γλυκόζη
χυµό από λεµόνι
Εκτέλεση
Για την κρέµα: Σε µια κατσαρόλα προσθέτουµε το γάλα και µισή ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουµε.
Σε µία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουµε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιµιγδάλι.
Μόλις βράσει το µίγµα της πρώτης κατσαρόλας, το προσθέτουµε στην δεύτερη κατσαρόλα σιγά, σιγά και ανακατεύουµε το µίγµα µας, έτσι ώστε να ενσωµατωθεί καλύτερα.
Βάζουµε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά µέχρι να ξαναπάρει βράση ανακατεύοντας πολύ καλά το µίγµα.
Έπειτα αφήνουµε την κρέµα να δέσει σε θερµοκρασία δωµατίου.
Φύλλα: Ταψί διάµετρος 45x30 εκ. Παίρνουµε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουµε σε διαστάσεις 10χ10.
Έπειτα παίρνουµε δύο, δύο φύλλα και γεµίζουµε στο κέντρο µια κουταλιά µικρή, κρέµα.
Τα τυλίγουµε καλά και τα σουρώνουµε στις άκρες.
Τοποθετούµε ένα, ένα τα κοµµάτια στο ταψί σφιχτά. Στην συνέχεια λιώνουµε το βούτυρο και το περιχύνουµε πάνω στα κοµµάτια έτσι ώστε να πάει σε όλα τα σηµεία.
Έπειτα βάζουµε το γλυκό σε προθερµασµένο φούρνο και το ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 1 ώρα περίπου.
Σιρόπι: Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά.
Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουµε το χυµό λεµονιού µέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουµε. Έπειτα το βράζουµε καλά µέχρι να δέσει.
Μόλις βγάλουµε το γλυκό από τον φούρνο πρώτα στραγγίζουµε το βούτυρο που απέµεινε στο ταψί.
Αµέσως µετά σιροπιάζουµε το γλυκό µε καυτό σιρόπι. Έπειτα περιµένουµε για µία περίπου ώρα µέχρι έτσι ώστε να είναι έτοιµο για σερβίρισµα, γαρνίρετε µε φιστίκι.