Υλικά
1 κιλό φράουλες
χυμό από 2 λεμόνια
1 κιλό ζάχαρη
½ φλιτζ. νερό
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τις φράουλες και τις πλένουμε.
Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τον χυμό των λεμονιών και τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνουμε για μια νύχτα (8 ώρες) στο ψυγείο.
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το νερό.
Τις βράζουμε για 5', φροντίζοντας να αφαιρέσουμε με κουτάλι τον αφρό (βγάζουν πολύ αφρό).
Σβήνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε άλλες 8 ώρες στην κατσαρόλα.
Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις φράουλες στην άκρη, προσθέτουμε τις βανίλιες και δένουμε το σιρόπι.
Μόλις δέσει, ξαναρίχνουμε τις φράουλες και τις βράζουμε για άλλα 2'-3'.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο.