Follow us

Φραουλόπιτα

Γίνεται λεπτή σαν τάρτα, αλλά η ζύμη της είναι σαν αφράτο κέικ με άρωμα βανίλια, που τόσο αγαπά η φράουλα.

ΦΡΑΟΥΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

400 γρ. φράουλες ολόκληρες

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. κορν φλάουρ

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα

Για τη ζύμη

½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

2 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη

200 ml γάλα

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα ρηχό ταψάκι με 20 εκ. διάμετρο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε ολόκληρες τις φράουλες με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2'-3', μέχρι να πήξουν τα ζουμάκια της φράουλας.

Σε ένα μπολ, με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, χτυπάμε το αλεύρι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και τις βανίλιες μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο ομοιογενές μίγμα.

Στη βάση της ταρτιέρας στρώνουμε τις φράουλες μαζί με το ζουμάκι τους. Από πάνω απλώνουμε τη ζύμη του κέικ.

Ψήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Τρώγεται καλύτερα ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο.

Επίσης...

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.