Υλικά
400 γρ. φράουλες ολόκληρες
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
Για τη ζύμη
½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη
200 ml γάλα
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα ρηχό ταψάκι με 20 εκ. διάμετρο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε ολόκληρες τις φράουλες με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2'-3', μέχρι να πήξουν τα ζουμάκια της φράουλας.
Σε ένα μπολ, με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, χτυπάμε το αλεύρι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και τις βανίλιες μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο ομοιογενές μίγμα.
Στη βάση της ταρτιέρας στρώνουμε τις φράουλες μαζί με το ζουμάκι τους. Από πάνω απλώνουμε τη ζύμη του κέικ.
Ψήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Τρώγεται καλύτερα ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο.