Υλικά
60 γρ. ρύζι γλασέ
180 γρ. νερό
300 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 ξύλο κανέλας
60 γρ. ζάχαρη
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
Για τη σάλτσα κεράσι
200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
1 βανίλια
100 γρ. Ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κεράσια, τη βανίλια και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10'.
Πολτοποιούμε το μίγμα στο μούλτι, αλλά όχι εντελώς, ώστε να έχουμε τη γεύση από μερικά ολόκληρα κεράσια.
Αφήνουμε τη σος να κρυώσει.
Για το ρυζόγαλο, βάζουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κανέλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και το σκεπάζουμε, να βγάλει η κανέλα το άρωμά της.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ρύζι με το νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Όταν απορροφηθεί το νερό, ρίχνουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το γάλα, αφού αφαιρέσουμε την κανέλα.
Διαλύουμε σε 2 κ.σ. κρύο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να δέσει το ρυζόγαλο.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια, το αφήνουμε να χλιάνει και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, μοιράζουμε στην επιφάνεια τη σάλτσα κεράσι και σερβίρουμε.