Υλικά
750 γρ. πολτό από φρέσκο κεράσι
750 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
70 γρ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνας ή 25 γρ. σε σκόνη
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα κεράσια και ζυγίζουμε 750 γρ. πολτό.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το ⅓ από τον πολτό μαζί με τη ζάχαρη.
Μαλακώνουμε τα φύλλα ή τη σκόνη ζελατίνας σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό και τη μεταφέρουμε στο κατσαρόλι με τον πολτό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Μεταφέρουμε στη συνέχεια το μίγμα σε φόρμα ή σε ένα ωραίο μπολ, που πριν θα το στρώσουμε με μεμβράνη, για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το ζελέ.
Ανακατεύουμε τα ολόκληρα κεράσια στο μίγμα και αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.