Υλικά
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
3 ασπράδια αβγού
200 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. νερό
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα κεράσι
200 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
1 βανίλια
100 γρ. Ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για άλλα 3'.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Μόλις γίνουν, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο λίγο το σιρόπι, σε λεπτό κορδόνι, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και το κονιάκ και χτυπάμε για άλλα 10'.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη να κρυώσει.
Για τη σάλτσα, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κεράσια, τη βανίλια και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10'.
Πολτοποιούμε το μίγμα στο μούλτι, αλλά όχι εντελώς, ώστε να έχουμε τη γεύση από μερικά ολόκληρα κεράσια.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Σερβίρουμε το παγωτό με τη σάλτσα κεράσι.