Υλικά
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 αβγό
Για τη γέμιση
400 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1 κ.σ. μέλι
4 κρόκους αβγών
Για το ντεκόρ
250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
3 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη δουλεύουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, κρύο, από το ψυγείο, μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αβγό και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ψιχουλιαστή ζύμη.
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με το χέρι ή στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, με το φτερό.
Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με τη βανίλια.
Δεν την αφήνουμε να βράσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και το μέλι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και με τον χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τη μεταφέρουμε σε μια ταρτιέρα και τη στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα.
Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και βάζουμε την τάρτα στην κατάψυξη για 10'.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τη βάση για 15'.
Ανακατεύουμε τα κεράσια με τη σοκολατένια κρέμα. Βγάζουμε από τον φούρνο την τάρτα, απλώνουμε επάνω της την κρέμα και ψήνουμε για 15' ακόμα.